четверг, 18 ноября 2010 г.

Плакати від WWF - природа потребує реклами (частина перша)

15 квадратних кілометрів тропічних лісів зникають щохвилини.
Організація WWF давно заявила про себе, як про автора якісної, влучної, і іноді жорстокої соціальної реклами екологічної тематики. Вашій увазі представлена збірка в п'яти частинах з кращих плакатів WWF, до кожного з яких наведено переклад українською мовою відповідного супроводжуючого тексту або авторські пояснення.
Щодня ми б'ємося за наше зникнення. У нас є мрія. Планета без вимираючих видів і довкілля, що потребувало б захисту, де люди навчаться жити у згоді з природою. Ми мріємо про світ, в якому ми будемо не потрібні.
Якщо ви думаєте, що тигровий кіготь приносить успіх, уявіть, що у вас їх двадцять і вас все одно вбивають. Декілька забобонів приводять до щорічного вбивства сотень тигрів. Ще не надто пізно.
Де твій дім?
Номінальна вартість: 200.000 дерев! Будівництво одного поля для гри в гольф забирає тисячі дерев.

Перші ознаки глобального потепління добре видимі вже зараз. Ми терміново потребуємо скорочення виділення парникових газів. Ніщо і ніхто не уникне кліматичних змін.
Ліси для життя


Без коментарів

Популяція 1984 - 2007

В морі не існує такого поняття, як «трохи сміття»

Кожен день у світовий океан людьми скидається гігантська кількість відходів. Нашій планеті доводиться поглинати все те, що залишається від нашої життєдіяльності. Представляємо вам серію фоторобіт під назвою «В морі не існує такого поняття, як «трохи сміття».

Цю серію постерів створив фотограф Бен Стоклі (Ben Stockley) для боротьби із забрудненням океану. В цих роботах використовується ефект заломлення світла, завдяки якому речі у воді здаються більшими, ніж вони є насправді. І ми дійсно бачимо, що сміття у морі збільшується.

На фотознімках зроблених Беном Стоклі, зображене різне сміття у воді. А саме: каністра для бензину, шина, банка від газованого напою, пластикова ємність для автомобільного масла та кеди.

Люди вбивають світовий океан кожен день. Кожен повинен це зрозуміти. Адже з мертвим океаном помруть і люди і планета. Або ж, все таки, помруть тільки люди?